Pages

Monday, October 18, 2010

Statiuni - Baile Baita

     Astazi va voi vorbii despre baile Baita din judetul Cluj.


      La ce sunt bune statiunile Balneo-climaterice?


Marea diversitate de factori naturali terapeutici din Romania pot fi utilizati in tratarea celor mai diverse afectiuni, la indicatile medicilor specializati, in functie de calitatile lor terapeutice si de bazele de tratament existente in statiuni. Factori principali de cura din statiunile balneoclimaterice sunt apele minerale (oligometalice, alcaline, clorurate-sodice, iodurate, sulfatate, arsenicale, feruginoase, sulfuroase, carbogazoase), apele termale, namolurile terapeutice, lacurile cu apa sarata, salinele terapeutice si gazele terapeutice naturale... 

    Ce boli se trateaza?

Prin diversitatatea factorilor naturali de cura, in statiunile din Romania se pot trata o mare diversitate de afectiuni. Apele minerale pot trata boli ale sistemului nervos, afectiuni cardiovasculare, afectiuni ale tubului digestiv, afectiuni hepatobiliare, afectiuni reumatismale si boli asociate s.a. In saline se pot trata cu succes mai ales afectiunile aparatului respirator. Statiunile cu lacuri de apa sarata pot contribui la vindecarea bolilor reumatismale, cardiovasculare si ginecologice...

Băile Băița sunt o stațiune balneo-climaterică aflată în județul Cluj. Stațiunea se află în zona Dealurilor Dejului, lângă localitatea Băița și la 1 km de municipiul Gherla, fiind parte componentă a acestuia.
Apele ape sărate și sulfuroase din zonă au fost folosite încă din perioada ocupației romane, izvoarele fiind indicate în special pentru tratarea bolilor de piele și a celor reumatice.
Băile Băița sunt deasemenea cunoscute pentru apele minerale bicarbonatate, slab sulfuroase, hipotone care sunt utilizate in tratarea afectiunilor reumatismale si a celor neurologice periferice. De asemenea aceste ape se mai utilizeaza si in tratarea unor afectiuni ginecologice.
    Maine am sa va vorbesc despre Baile Cojocna, o alta statiune balneo-climaterica.

No comments:

Post a Comment